Συνεντευξεις 30 Jun 2019

Όσοι βγάζουν από τώρα νικητή θα εκτεθούν

Μέσα σε ένα σκηνικό μιας καλά οργανωμένης και βασισμένης σε fake news αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδας, δίνουμε έναν αγώνα για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Νέα Σελίδα και τον Χρόνη Διαμαντόπουλο (30/06/19).


Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και να κερδίσει τις εκλογές της 7η Ιούλιου. Υπαρχούν μηνύματα και ικανές συνθήκες που να συντελλούν προς αυτή την κατεύθυνση;

Η προεξόφληση ενός εκλογικού αποτελέσματος έχει εκθέσει κατά το παρελθόν πολύ κόσμο, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην βιάζονται τόσο ορισμένοι να ξεγράψουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Μέσα σε ένα σκηνικό μιας καλά οργανωμένης και βασισμένης σε fake news αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδας, δίνουμε έναν αγώνα για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ο λαός να μπορέσει να κρίνει και να συγκρίνει με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Την επόμενη Κυριακή, στις 7 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει στη βάση ποιού προγράμματος θα βαδίσει τα επόμενα χρόνια η χώρα.Εάν θα προχωρήσουμε την πορεία ανάκαμψης όλοι μαζί, για μία βιώσιμη πρόοδο του τόπου μας, που τα οφέλη της θα κατανέμονται δίκαια σε όλους, ή αν το τιμόνι της χώρας θα επιστρέψει σε αυτούς που την οδήγησαν στη χρεωκοπία. Το προεκλογικό άνοιγμα και η επαφή μας με την κοινωνία δείχνει ότι τα πραγματικά διλλήματα έχουν διαπεράσει πλατιά στρώματα, πιστεύω ειλικρινά πως την επόμενη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.


Μετά τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαικής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης στην Τουρκία για τις προκλητικές της ενέργειες στην Ανατολική Μεσογείο, θεωρείτε ότι η γειτονική μας χώρα έλαβε τα μηνύματα ή θα συνεχίσει την ίδια τακτική;

Η ξεκάθαρη παρέμβαση της ΕΕ και του διεθνούς παράγοντα εν γένει είναι ένα καινούργιο ποιοτικό στοιχείο, που προφανώς διευκολύνει τους δικούς μας χειρισμούς. Είναι η πρώτη φορά που οι θέσεις μας έχουν τόσο ισχυρή υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα, αυτό από μόνο του συνιστά μία ενοχλητική κατάσταση για τους γείτονές μας, οι οποίοι στις επιτυχίες μας αντιτάσσουν ένταση και προκλητικότητα. Εμείς σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θεωρώ πάντως ότι θα ήταν απονενοημένο και ακραία τυχοδιωκτικό το να επιχειρηθεί από την Τουρκία η δημιουργία οποιουδήποτε είδους τετελεσμένου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ.


Είστε υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα της Β ΄Αθήνας. Ποια προβλήματα χρήζουν άμεσης επίλυσης και ποιες οι προτεραιότητες σας για τους πολίτες της περιοχής;

Ο Δυτικός Τομέας της Β’ Αθήνας, οι λαϊκές δηλαδή συνοικίες που εκτείνονται πέρα από τη δυτική όχθη του Κηφισού ποταμού, είναι η κοιτίδα του Λεκανοπεδίου. Είναι μια περιοχή που προφανώς όποιος τη γνωρίζει έστω και ελάχιστα ξέρει πολύ καλά πως τα παιδιά της δεν είναι μόνο ψυκτικοί. Η Δυτική Αθήνα είναι μια μεγάλη αγκαλιά που συνυπάρχουν λαϊκά στρώματα όλων των οικονομικών επιπέδων, εργάτες, υπάλληλοι,μικροί επιχειρηματίες, νέοι επιστήμονες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι. Όλοι βίωσαν την οικονομική κρίση με τρόπο βίαιο και πολύ επιθετικό, αλλά στάθηκαν όρθιοι και παλεύουν για την επόμενη μέρα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν άμεση σχέση με τη βελτίωση των όρων της καθημερινότητάς τους, τόσο σε επίπεδο οικονομικής και εργασιακής ασφάλειας, όσο και σε επίπεδο ποιότητας ζωής όπως αυτή διαμορφώνεται από το περιβάλλον. Πάνω σε αυτές τις αιχμές σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε, οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας έχουν το προνόμιο να γνωρίζουν πότε τους μιλά κάποιος με ειλικρίνεια, πότε η παραδοχή των λαθών είναι γνήσια, και ποιοι την περίοδο της κρίσης έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.