Συνεντευξεις 1 Jul 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη συνέχιση του κοινωνικού κράτους

Ο ελληνικός λαός πρέπει να ισχυροποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μία ψήφο, γιατί αυτός εγγυάται τη συνέχιση του κοινωνικού κράτους, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος είναι και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών.


Ο κ. Ρήγας στον Νίκο Σβέρκο εξήγησε ότι μεθοδεύεται συστηματικά – είναι το κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που δεν το λένε –  η ιδιωτικοποίηση βασικών πυλώνων του κοινωνικού κράτους. Εξήγησε για παράδειγμα – καθώς βρισκόταν στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στο πλαίσιο της περιοδείας του – ότι ειδικά η οικογένεια Μητσοτάκη έχει αλλεργίες με τις δημόσιες συγκοινωνίες καθώς προσπάθησε να τις ιδιωτικοποιήσει.

Προετοιμάζουν και την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, τόνισε ο κ. Ρήγας, και ουσιαστικά έχουν προαναγγείλει με το ανακεφαλοποιητικό την ιδιωτικοποίηση και της επικουρικής ασφάλισης κάτι που κάνει να διακυβεύονται και οι σημερινές συντάξεις αφού αφαιρούν πόρους από τον κύριο πυλώνα της ασφάλισης.

Φυσικά, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί ό,τι συνέβη και με την «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» καθώς πολλοί που είχαν ασφαλιστήρια συμβόλαια εκεί χάσανε τα χρήματα τους και δεν πήραν σύνταξη.

Αυτή η λογική του να μην στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος και κακώς δίνονται επιδόματα, αυτή η «αλλεργία» προς τη στήριξη του κοινωνικού «είναι σύμφυτη με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», και γι’ αυτό «οι Έλληνες πολίτες πρέπει να σκεφτούν τι επιλογή θα κάνουν».

Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «η επιλογή είναι μια αν θέλουν να συνεχίσει έστω και με όποια λάθη γίναν την προηγούμενη περίοδο, αλλά δεν ‘γίναν τα λάθη αυτά – θα σας έλεγα – ούτε σκόπιμα ούτε ήταν ανεντίμως ο τρόπος. Παλέψαμε για να είναι η χώρα εδώ που είναι. Πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα; Πρέπει. Μας δίνεται η δυνατότητα πια έχοντας αποκτήσει βαθμούς ελευθερίας μετά τη δύσκολη συμφωνία; Μας δίνεται».